torsdag 7 oktober 2010

Vädursmannen

Till Aron, om Vädursmannen.

Låt oss hoppas att du vet vad du söker efter. Om det är spänning så kan vädursmannen åstadkomma det i parti och minut. Med honom har man sällan en tråkig stund. Men om du är ute efter trygghet och en öm kärleks förnöjelse står du i fel telefonhytt.
Vädursmannen kan överväldiga dig med passionerad kärlek ena stunden och vara lika kylig som en isbjörn i nästa ögonblick. Förolämpa honom eller få honom att tappa intresset så kommer den där varma, impulsiva marsnaturen att ögonblickligen frysa till.

Vädursmän är rätt så fyllda av idéer och kreativa energier. Det kan vara tröttsamt att hålla jämna steg med sådana män. Men det måste man. Väduren har en benägenhet att lämna sniglarna bakom sig och inte se tillbaka. Han är otålig tillsammans med långsamma människor, han är modig och förtroendefull, alltid före alla andra och ibland före sig själv med.
Men han kan också vara vanvettigt intolerant, hänsynslös självisk och krävande när hans önskningars förverkligande försenas eller när han tvingas vara tillsammans med negativa människor.

När det gäller kärlek är hans obekymrade inställning absolut förbluffande. Han kastar sig in i en affär övertygad om att den är den enda sanna kärleken mellan två människor som förekommit. När förhållandet går sönder tar han upp bitarna och försöker passa ihop dem på alla möjliga sätt för att rädda den döda förälskelsen. Om förhållandet inte går att rädda börjar han på nytt med en ny Julia och då kommer förhållandet vara som det första han haft.
Han är både en idealist och egoist, vilket innebär att han avskyr att medge att han har fel eller att den kärlek han valde kunde dö.

Om du inte är en Skorpionkvinna är vädursmannen så passionerad som en kvinna kan begära. Det finns föga mer att längta efter. Han är så idealistisk och känslig att han kramar varje möjlig kittling, suck, extas och poesi ur ett förhållande. Väduren kan inte göra någonting halvdant. Han ger hela sig själv i ögonblickets brinnande intresse. Det där lugna yttre är en mask som döljer ett eldigt hjärta och en tuff gåpå-anda.

Vädursmannens ärlighet hindrar honom vanligtvis från att lura dig och hans idealism hindrar honom från att vilja göra det. Han brukar så gott som aldrig engagera sig rent kroppsligen i mer än en kvinna åt gången. Det skulle helt enkelt inte passa in i hans föreställning om en sann och varaktig kärlek.
En vädursman kan sällan låtsa en passion han inte känner.

Du kan förlora honom med bara en viskning eller en intim blick på en annan man, för att inte tala om en verklig erotisk affär. Han insisterar på att vara den förste i allt och du kan slå vad om att det inbegriper att vara den förste i ditt hjärta. Väduren är besittande svartsjuk till ytterlighet.

Vädursmannen är en naturlig upprorsman. Han älskar att göra uppror mot auktoriteter och han tror att han är klyftigare än alla andra. Han kanske är det, men de flesta människor tycker inte om att få höra det. Tack vare hans raska sätt att hävda sin överlägsenhet löper han risk att falla platt till marken mer än en gång.
Den kvinna som då handskas med hans sårade självförtroende med mjuk och total hängivenhet, har den största chansen att behålla hans kärlek. Gör aldrig det misstaget att hålla med hans fiende eller att försöka se det hela från den andra sidans synpunkt. Du måste älska vad han älskar och hata vad han hatar. Han kräver samma vilda och obetvivliga lojalitet både i kärlek och vänskap. Det är hans heliga kod. Om du inte rättar dig efter den måste du finna dig en annan man.

Det är inte alls svårt att inse när en marsman är trött på ett förhållande. Kylan och uttråkningen i hans röst och uppträdande kan ingen missta sig på och det åtföljs vanligen av ett uppriktigt uttalande som gör det hela kristallklart.

Spring inte efter din vädursman. Spring inte heller bort från honom. Samtidigt behöver han den tryggheten att veta att din kärlek hela tiden är där.
Din värdursälskare kommer alltid att vara den förste att finnas där när du behöver honom. Han kommer att stå tätt vid din sida när du är sjuk eller olycklig. Han kommer ge dig komplimanger för ditt yttre, uppskatta din begåvning och vara en stimulerande mental partner.
Fastän han kan vara dryg och bli på dåligt humör för småsaker, tar det aldrig lång stund innan han ställer allt tillrätta igen.

Förstör aldrig hans manlighet, men förlora inte heller din egen individualitet. Försök inte köra med honom och låt inte heller honom köra med dig. Det ligger inte i hans natur att underkasta sig. Han är mannen bland män.

Skriv ditt stjärntecken i en kommentar så berättar jag vad det står om dig! :)

10 kommentarer:

  1. Hm, känner mer igen mig än jag trodde jag skulle. Tack för att du berättade.

    SvaraRadera
  2. Oj vad förvånad jag blev av att se dig här :) Hur kommer det sig att du hittade hit? Lite nyfiken bara :)

    Vad trevligt, det står som sagt mycket mer i boken som är källan till detta inlägg. Jag har bara gjort ett sammandrag.

    Tack för besöket och välkommen åter :)

    SvaraRadera
  3. Haha, jag använder Susnet.se för att kolla min statistik serru, då ser man var folk kommer från ;-) Uppenbarligen har din snälla länkning till oss gett oss besökare. Tack för det.

    Susnet.se/tjanster Kolla där.

    Vi har ingen sådan blogroll än, men funderar på att göra en så småningom.

    Jag kommer åter.

    SvaraRadera
  4. Där ser man. Fast jag är inte så duktig på det där med HTML- koder.

    Jag länkar inte för att vara snäll, jag länkar för att det är bra ;)

    Blogglistan är faktiskt väldigt bra, då har man alla länkarna samlade och ser när de uppdaterats.

    SvaraRadera
  5. Sant. jag hade en sådan till min gamla blogg ( http://thomasolausson.blogspot.com ) men tyvärr upptäckt man att någon hade stannat av i sitt skrivande och då blev listan så svår att hålla uppdaterad.

    Tack för berömmet, du hör ju till våra favoriter.

    SvaraRadera
  6. Det var roligt att höra. Det är ömsesidigt :)

    SvaraRadera
  7. Jag är vädur och dejtar en kille som är oxe, hur är hans som person hur bra paasar vi ihop? :)

    SvaraRadera
  8. Hej jag är lejon och han är vädur, när tar dte slut o vem gör det? :)

    SvaraRadera
  9. Hej jag är en skorpionkvinna och har träffat en vädursman. Hur bra passar vi ihop?

    Hälsningar
    Skorpan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är vädursman och har träffat en skorpionkvinna, eller närmare bestämt en skorpiondrottning.
      Alldeles undebar kvinna, det finns ingen liknande i någon Hollywoodfilm eller nån annanstans.
      Har vi nån chans?

      Radera