torsdag 7 oktober 2010

Vattukvinnan

Till Annika, om Vattukvinnan.

Denna flicka har stor trofasthet när hon är kär, men hon har också distans och brist på intensitet i känslorna. Det är möjligt att ha ett lyckligt förhållande med vattukvinnan om du lämnar henne fri att fullfölja sina många intressen och att fritt cirkulera bland sina vänner. Försök aldrig att binda fast henne vid spisen eller en sängstolpe. Fråga de män som har försökt sig på det hur resultatet blev.

Vattukvinnan drömmer andra drömmar än du och jag. Hon hör en avlägsen trumma och följer en stjärna som de flesta av oss aldrig har sett. Hon tillhör alla och ändå ingen. Hennes kärlek kan vara öm och inspirerad men den kommer alltid att ha något vagt undflyende över sig, som en halvt bortglömd sång.

Pengar är aldrig något som kommer i första rummet för en typisk vattukvinna. Hon bryr sig inte om ifall du är den rikaste mannen i stan men hon vill att du på ett eller annat sätt ska respekteras för dina intellektuella prestationer.

När du föresätter dig att fånga denna fjäril i din håv så kom ihåg att hon aldrig skulle vilja tillbringa sitt oberäkneliga liv tillsammans med en man som inte är sann mot sig själv. Hennes egen moralkod kan vara något i den märkligaste vägen du någonsin har stött på men hon låter dem styra sig totalt. Hon kan förstå att även dina regler kan vara högst individuella. Det är bra tycker hon, men då måste du följa dem med.

Den genomsnittliga flicka som fötts under vattenbärarens tecken är utomordentligt behaglig i sällskapslivet och samhället. Hon är graciös, vitsig, klyftig och ytterst anpassbar på samhällets alla nivåer, höga som låga.
Om du är ute efter den passionerade kärleken har du plockat fel blomma. Passion är inte hennes starka sida om hon är en typisk vattukvinna. Hon tycker att kroppslig kärlek är behaglig nog, men att den inte får överbetonas. I likhet med alla vattumän kanske hon har en omedveten rädsla för att begäret efter en person kan fängsla hennes fria ande på något sätt, och avhålla henne från att vara trogen sin stora kärlek; friheten.

Vattukvinnas frihetsbegär är påstridigt men hennes lojalitet för var och en som kan acceptera kärleken inom sådana gränser är oerhörd.
Hennes brist på misstänksamhet under normala förhållanden är bra. Men om hon kommer på dig med att verkligen vara otrogen kommer hon att få djupa sår i sin känsliga personlighet Men hon misstänker dig inte utan orsak och hon betvivlar sällan dina ord. Bedrar du henne måste det tvingas på hennes uppmärksamhet, hon letar inte själv efter spår av otrohet.

Vattukvinnors skönhet är ofta den förnämsta i zodiaken. De är under alla förhållanden intressanta att beskåda.
Ett samtal med henne kan vara märkligt för att uttrycka sig milt. Hon har ett charmerande sätt och uppträder vanligen blygt och reserverat. Sedan kommer ett av de där plötsliga uranusutbrotten och ut hoppar en anmärkning som saknar relation till vad någon annan säger eller har sagt.
Hennes tankar sicksackar in i morgondagen och tillbaka till dagen igen utan större känsla för riktning än den en blixt har. Först är hon drömsk och dimmig, sedan praktisk. Först blyg, sedan rå. Vattukvinnan kan grovt förlöjliga flygande tefat och sedan berätta en historia om en älva på fönsterbrädan i hennes sovrum.
Tala aldrig nedlåtande till henne. Hon avskyr att inte uppfattas som din jämlike och en osympatisk attityd kan få henne att dra sig tillbaka.

Innan hon blir hustru måste hon bli övertygad om att äktenskap inte är synonymt med Alcatraz. Hon är egentligen inte den som kastar sin in i äktenskap med öppna armar och glädjerop. Hon har inte bråttom att ta ditt namn förrän hon har vägt dig, sorterat in dig, prövat dig och kommit på vad som tänder dig.
Hennes familjs och vänners åsikter om dig betyder inget för henne fastän hon kan fråga dem om vad de tycker av nyfikenhet. Hon har sina egna tumstockar att mäta dig med. Om vi antar att du passerar hennes tester så kan äktenskap med en vattukvinna bli rätt så förvirrande.

Förvänta dig att hon undersöker ditt hjärta tills dess att du inte har en enda hemlighet kvar, eller en enda dröm som inte blivit analyserad. men försök inte dissekera hennes privata tankar.
Hon är i allmänhet nästan för sanningsenlig men kom ihåg att det är en sak för en vattukvinna att ljuga och något helt annat att avstå från att säga hela sanningen.

Det snabbaste sättet att förlora henne är att visa svartsjuka, besittningsmani eller fördomsfullhet. Att vara kritisk, högtidlig eller ultrakonservativ. Du måste tycka om hennes vänner.

Vattukvinnan kan få plötsliga blixtrande inspirationer och hennes intuition är anmärkningsvärd. Vad hon säger kommer att besannas, kanske först efter många förseningar och besvär men det kommer att besannas. Detta, antar jag, är när allt kommer omkring det mest speciella med din februarikvinna. Hon är lite magisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar