onsdag 6 oktober 2010

Skyttkvinnan

Detta inlägg är ett utdrag ur en bok med titeln "Soltecken" och handlar om de olika stjärntecknen. Varje kapitel/stjärntecken är indelat i Mannen, Kvinnan, Barnet, Chefen och Den anställde. Jag har mest hämtat från Kvinnan.
Kvinnans del är skriven till mannen och tvärt om.

Skyttkvinnan.
Hon kommer inte alltid säga just de saker du vill höra. För det mesta får hon dina polisonger att krulla sig med sina märkliga, rättframma påpekanden och generande frågor. Men då och då kommer hon säga något särskilt och utsökt och det kommer ge dig lust att sjunga. Hon kommer alltid att tala utan omsvep för hon ser världen exakt som den är. Det är en riktig begåvning måste du hålla med om. Det är inte alla som kan resonera klart och logiskt i varje situation och behålla den lyckliga förmågan att tro att saker och ting blir bättre, eller bestämma sig för att acceptera dem för vad de är.

Denna flicka kommer aldrig att ljuga för dig. Ibland önskar du att hon gjorde det och kan då och då få lust att ryta åt henne "För helvete kan du inte ljuga lite nån gång?" Men ryt inte för högt. Du förolämpar henne och hon är faktiskt rätt brandfarlig själv. Skyttflickor är kända för att kunna bli ganska så rasande.

Skyttkvinnor är mycket oberoende. Även om de bara reser till biografer och väninnors hem, befinner hon sig hela tiden på resande fot och är ständigt i uppbokad.

Det är något du måste lära dig genast om du inte vill att ert förhållande ska gå i stöpet med detsamma. När du vill att hon ska göra något så be henne göra det. Säg inte åt henne att göra det. Hon njuter av att vara beskyddad, men avskyr att bli beordrad.
Men trots att hon avskyr att bli beordrad så står hon inte ut med svaga veliga män.

Om du är en av de där gammalmodiga männen som föredrar blyga och undvikande kvinnor är det bättre att du söker efter någon annan än skyttkvinnan. Denna unga dam har ett uppriktigt direkt sätt mot män, och hon tänker inte spela några fåniga spel av typen " gissa hur jag mår" eller "gissa vad jag tänker på". Hur hon mår och vad hon tänker på är identiskt med hur hon handlar och talar.

Sanningen är den att hon i själ och hjärta är ett förtroendefullt barn. Hennes utblick är så naiv att hon blir ett lätt byte för vargar, bedragare och fånar ( fast märkligt nog bara på kärlekslivets område ). Glöm bort hur klyftigt hon resonerar och hur förbluffande logisk hon kan vara. Allt det har mycket lite att göra med hennes hjärta. Hennes hjärna diskuteras inte, den är klartänkt och intelligent. Den kan ta hand om henne i en krissituation. Men hennes hjärta är försvarslöst. Det faller ofta och slår sig.

På grund av hennes ytliga inställning till kärlek och hennes skygghet inför giftermål, kan du kanske få för dig att hon är svagt begåvad på känsloområdet. Men det är ett misstag. Hon har förmodligen sparat vartenda brev du någonsin skickat till henne, bitar av de blommor du köpte henne eller biljetterna från den fotbollsmatch ni träffades på.

Hennes sinnesstämningar kan vara skrämmande, men dåligt humör är sällsynt och tillfällena av det kortvariga. När hon verkligen är sådan kan hon vara bitande sarkastisk. Men hon glömmer vad hon sagt nästan innan hon hinner avsluta sina meningar och hon kan inte förstå varför du vill hänga fast vid det.
Detta är inte en kvinna som passar ihop med en grubblande melankolisk man.

Det finns något i hennes soliga utåtriktade vänlighet som får människor att känna sig varmt välkomna, allt ifrån brevbäraren till din chef.
Så länge hon kan känna att hon är sig själv och inte känner sig bunden på nåt sätt, ger dig din skyttkvinna en tredubbel bonus: hennes lojalitet, hennes förtroende och hennes kärlek.

Det är mycket som stämmer, men självklart inte allt. Men jag tycker det är roligt att läsa sådana här lite mer seriösa horoskop, även om jag inte binder upp mig allt för mycket på vad som står.

Skriv era stjärntecken i en kommentar så berättar jag vad som står om er!

5 kommentarer:

  1. Hej therese! Det här var väldigt intressant :-) jag är vädursman, bring ut on!

    SvaraRadera
  2. Hej kan du lägga upp ett inlägg om tvillingmannen

    SvaraRadera
  3. Stämmer så bra! Jag är själv skyttekvinna, och det här var en perfekt beskrivning av mig. Vill hemskt gärna läsa om den manliga vattumannen!

    SvaraRadera
  4. skulle gärna vilja läsa om Oxekvinnan :)

    SvaraRadera